Christian II » Brøggeriet

Christian II

Vores Brown Ale har vi valgt at opkalde efter kong Christian II - Sønderborgs mest berømte indbygger gennem tiderne. Han var konge over Danmark, Norge og Sverige, men efter at han havde udøvet ”det stockholmske blodbad”, kom der oprør i Sverige. Det bredte sig til Danmark, og fik ham til at drage i landflygtighed i 1523. Christian II forsøgte at generobre kongemagten i 1532 men havnede i fangenskab på Sønderborg Slot under fyrstelige forhold. Her nød han luksuriøs mad med mange krydderier og frem for alt masser af luksusøl, som blev importeret i store mængder fra Eckernførde. Myten om, at Christian den 2. under sit fængselsophold fra 1532-1549 skulle have vandret hvileløst om et rundt bord, hvor han med sin tommelfinger skulle have slidt en dyb fure langs kanten, må vi desværre aflive. Du kan selv få syn for sagn på Sønderborg Slot og høre den rigtige historie om kongens fald og fangenskab.


Noter & ingredienser

Vores Brown Ale er et kryds mellem det bedste fra den engelske og amerikanske ale tradition. Vi vil ramme balancen mellem enkelheden i den engelske brown ale kombineret med den større, kraftigere og mere smagsfulde amerikanske version. Det er en øl med historiske aner, der går langt tilbage præcis som med Christian II. Alle oprindelige øl har været mørke og røgede, grundet farvning og tørring af malt ved brug af brænde. Det var først ved indførslen af kul og koks, at man kunne få en kontrolleret tørring og derved blive i stand til at lave helt lyse malttyper.Christian II har noter af malt, nødder, karamel, chokolade og en anelse kaffe. Den har en sød maltet og cremet mundfylde og dufter både maltet og ristet.


 

Maden til øllet

Vi kan anbefale vores charcuteri-tallerken, vores sandwich eller vores oste til denne øl. Prøv f.eks. også vores langtidsbraiseret revelsben i øl med glaserede løg, gulerødder og ovnbagt kartoffelpuré.