Løjtnant Ancker » Brøggeriet

Løjtnant Ancker

Vores rødbrune Amber Ale har vi valgt at opkalde efter Løjtnant Johan Ancker (1837-1876). Han var kommandant i Skanse 2 på Dybbøl under krigen i 1864. Denne skanse var udstyret med de bedste kanoner, dvs. riflet skyts, og der var stående ordre om at besvare al beskydning fra de tyske batterier, så snart de åbnede ild. Det farefulde arbejde med at tiltrække og besvare den fjendtlige beskydning forestod løjtnant Ancker med stor koldblodighed. Han udviste ikke blot stor dristighed, men havde også en slagfærdig og fanden-i-voldsk facon. Herved fik han mandskabets hengivenhed og nød fjendens beundring og kongens bevågenhed. Den 17. april skænkede kongen ham Ridderkorset og en æreskappe. På stormdagen den 18. april 1864 blev Ancker taget til fange, da de preussiske tropper havde ordre til, så vidt det var muligt, at få ham i levende live. Efter sin løsladelse fra krigsfangenskab blev Ancker modtaget som krigshelt i København og fik en æressabel. På Dybbøl Mølle kan man se eksempler på hyldesten af denne krigshelt. Helten forlod dog hurtigt hæren efter krigen, da fredstiden ikke passede til hans temperament.


 

Noter & ingredienser

Maris Otter, Crystal og Dark Crystal er ikke skuespillere fra Dollars men engelsk kvalitetsmalt i vores nye Amber Ale Løjtnant Ancker. Vi har i denne øl fusioneret engelsk malt med smagsfulde amerikanske humletyper som Cascade, Centennial og Amarillo. Denne kombination giver tydelige citrusnoter i både smag og aroma. Øllet efterlader en blød maltfylde og en tilpas sødme. Alt i alt en slagfærdig men beundringsværdig øl – ligesom vores gamle krigshelt Løjtnant Ancker.


 

Maden til øllet

Vi kan anbefale vores charcuteri-tallerken, eller vores oste til denne øl. Prøv f.eks. også vores helstegte kalveculotte på flamsk manér serveret med ølbraiserede løg og glacerede flødekartofler.